Голът на Манайнор Фигероа в мача между Сток Сити – Уигън (2:2) със сигурност ще влезе в историята. Бързомислещият хондураски защитник вкара пряк свободен удар от половина на Уигън пред слисания поглед на стража на "грънчарите" Томас Сьоренсен в 73-та минута. Само, че неговото попадение не влиза в класацията за топ 10 на головете вкарани от най-голямо разстояние.

10 Вече бившият полузащитник на Ливърпул Чаби Алонсо вкара невероятен гол срещу Лутън през 2006 година в турнира за Купата на Англия, когато мърсисайдци постигнаха драматична победа.

9 Националът на Колумбия Енрике Мартинес направи за смях Томаш Кужчак (Полша) при победата с 2:0 през 2006 година.

8 Голът, който Дейвид Сиймън никога няма да забрави. На финала за КНК през 1995 година футболистът на Сарагоса Наим стреля от над 40 метра и направи за смях бившия вратар на английския национален отбор.

7 Роберто Солдадо отбеляза гол шедьовър през 2007 година за вече бившия си отбор Осасуна срещу Леванте.

6 Лесно е, когато пратиш топката отдалеч в опразнената от стража врата, а още по-лесно е, когато се казваш Дейвид Бекъм.

5 Бекъм влиза в класацията за втори път само, че този път с екипа на Манчестър Юнайтед и със своето невероятно изпълнение срещу Уимбълдън.

4 Ново невероятно изпълнение на Чаби Алонсо. Този път жертвата на испанеца е вратарят на Нюкасъл Стив Харпър.

3 Сръбският халф Деян Станкович вкара страхотен гол срещу Дженоа през този сезон.

2 Бразилският футболист Диего попадна в класацията, но с гол за бившия си отбор Вердер в мач срещу Алемания Аахен.

1 На първа позиция е невероятно изпълнение на легендарния вратар на Тотнъм Пат Дженингс в мача за Чарити Шийлд срещу Манчестър Юнайтед през 1967 година.