Отборът на Реал Мадрид победи без никакви проблеми тима на Валенсия в дербито от 33-ия кръг на Примера дивисион. След грешната стъпка на Барселона срещу Еспаньол вчера, „кралския клуб” нямаше право на загуба на точки и постигна успех с 2:0.

„Белия балет” не срещна почти никаква съпротива от третия във временното подреждане, а головете за успеха реализираха Гонзало Игуаин и Кристиано Роналдо. Двамата отбелязаха съответно 23-ия и 20-ия си гол за сезона.

Със спечелените три точки възпитаниците на Мануел Пелегрини отново стопиха преднината на Барселона на върха в подреждането. Разликата между двата кръвни врага е вече само една точка. Така всяка грешна стъпка оттук до края може да се окаже от решаващо значение за титлата в първенството.

Резултатът в мача бе открит в 25-ата минута. Гути отне топката по лятото крило и намери отлично Игуаин пред наказателното поле. Аржентинецът пое с гръб към вратата и след като се обърна, с прецизен удар по земята в долния ляв ъгъл на вратата вкара за 1:0.

През втората част гостите от Валенсия имаха два отлични шанса, но и при двата удар гредата бе най-верният помощник на Икер Касияс. 15 минути преди края Давид Вия отправи страховит удар, но вместо в мрежата, топката се спря в сглобката на вратата.

Само три минути по-късно всичко в мача бе решено от Кристиано Роналдо. Португалецът се разписа почти на празна врата след отлична работа на Марсело отляво и прецизен пас. Непокритият Роналдо нямаше никакви проблеми да се разпише от точката на дузпата.

В друг мач от този кръг Атлетик Билбао и Сарагоса.