Динамо Киев спечели битката за второто място в група G на Лига Европа, след като победи Рапид Виена с 3:1 в директния сблъсък помежду им.

В Киев на домакините им стигаше и равенство, но те показаха, че са по-класният отбор и заслужено победиха австрийския си съперник.

Мачът започна страхотно за тимът от Виена, който откри резултата в 6-та минута. Марсел Забитцер подаде към Гуидо Бургщалер, който центрира отдясно за Терънс Бойд, чийто удар от 5 метра влезе във вратата на Олександър Шовковский.

В 22-та минута Джърмейн Ленс възстанови статуквото с прецизен удар, а 6 минути по-късно Олех Гусев направи обрата пълен. Голяма заслуга имаше Идейе Браун, който остави топката в игра и центрира за Гусев, който успя да засече във вратата за 2:1.

Точка на интригата сложи Мигел Велосо с третия гол за Динамо в 70-та минута. Португалецът изпълни перфектно пряк свободен удар от централна позиция, а топката мина над стената и влезе в левия ъгъл на Ян Новота.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!

В другия мач от групата, който бе без значение за крайното класиране, лидерът Генк постигна победа с 1:0 като гост на последния Тюн. Единственият гол в двубоя реализира Йеле Восен в 31-та минута.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!

В крайното класиране Генк завърши пръв с 14 точки, следван от Динамо Киев с 10. По този начин украинският гранд се превърна в един от възможните съперници на Лудогорец в следващия етап на турнира. Рапид Виена с 6 точки и Тюн с 3 приключват участието си в евротурнирите.