Старши треньорът на Арсенал Арсен Венгер остана изненада от момента на уволнението на Стив МакЛарън, като още един път каза, че не би се съгласил да поеме представителната гарнитура.

Мака бе уволнен вчера след събрание на ФА, заради неспособността на „трите лъва” да се класират на финалите на Евро 2008.

Френският специалист каза, че Футболната асоциация не е трябвало толкова бързо да взема решението за уволнението на МакЛарън, като се застъпи и за играчите.

„Не мисля, че Мака трябваше да бъде уволняван, но във футболната среда на Острова това просто не е възможно. Това, което не ми харесва е колко бързо го махнаха – на другата сутрин след загубата от хърватите. Трябваше да се изчакат две седмици, за да се огледа ситуацията от всички страни”, каза Венгер.

„ФА трябва да се замисли, какво точно се случи и да открие разрешения на проблемите. Не бива да си мислят, че работата се свършва само с назначаването на нов треньор и Англия ще се класира за Световното в ЮАР”, продължи той.

„Ако бях англичанин, разбира се, че щях да поема отбора, но аз не съм такъв, така че няма как да стана треньор на Англия. Проблемът е, че Мака беше доста компетентен човек, но така и не бе одобрен от футболната общественост на Острова. Той притежаваше всички качества, за тази работа”, добави още Венгер.