Нови 7 срещи от квалификациите на ЕВРО 2024 са на хоризонта. Днес на сцената излизат отбори като Испания, Португалия и Хърватия, но техните опоненти са далеч от мисълта да се предават.

Испанците откриват днешния ден с гостуване в Грузия. Срещата е с начален час 19:00 и може да следите пряко по DIEMA SPORT 3. "Ла фуриа" се нуждае от задължителни 3 точки ако не иска да си усложни ситуацията. Световните шампиони от 2010 г. са на 4-то място в групата с 3 точки, но и два мача по-малко. Грузия е окрилена от звездата си Кварацхелиа и със сигурност у дома може да изненада фаворита.

Португалия на Кристиано Роналдо стартира невероятно този цикъл. 4 победи от 4 мача. 14 отбелязани гола и нито един допуснат. Словакия е на пътя на "мореплавателите'', но футболистите на Франческо Калзона също са в силна серия и са втори в групата без поражение до момента. Мачът е от 21:45 часа и отново DIEMA SPORT 3 ще излъчи срещата НА ЖИВО.

Подобно на Испания и хърватите имат два мача по-малко поради срещите от Лигата на нациите. "Ватрените" излизат на собствен терен в търсене на успех над Латвия, които все още нямат спечелена точка. Лука Модрич и компания са в сравнително равностойна група, но остават основни претенденти за първото място, заедно с Турция. Мaчът започва в 21:45 пряко по DIEMA SPORT.

Именно турците ще опитат да останат начело на група Д с победа над Армения. В предната среща с този съперник съседите ни надделяха с 2:1 след обрат, а сега момчетата на Александър Петраков идват за реванш. Този двубой може да наблюдавате от 21:45 по DIEMA SPORT 2.

В същото време по Nova Sport двете островни държави - Кипър и Шотландия, ще премерят сили. Двата отбора са в много различни ситуации. Домакините са последни в групата без точка, а шотландците имат само победи и са водачи в група А.

В другите два мача Босна и Херцеговина посреща Лихтенщайн, а Исландия има визита до Люксембург.