Асистент мениджърът на Ливърпул Стив Кларк заяви, че халфът на тима Джо Коул може да бъде един от основните футболисти на “червените” през новата кампания във Висшата лига. В първия си сезон на “Анфийлд” Коул не впечатли с изявите си и често оставаше извън сметките на треньорския щаб.

Кларк, който води последната проверка на Ливърпул срещу Малайзия и познава отлично качествата на Коул от престоя на двамата в Челси, коментира, че атакуващият футболист може да помогне много на тима в борбата през новия сезон.

“В края на миналия сезон Коул не попадаше често в първия тим, защото играехме добре. Сега обаче той тренира прекрасно и като че ли всичко е зад него. Представи се отлично в двата мача, които изиграхме в Азия. Коул е топ футболист и може да има голям принос за нас за в бъдеще”, коментира Стив Кларк.

“Джо Коул е същият Джо Коул, който тренирах в Челси преди няколко години. Той винаги е имал фантастичен манталитет, работи здраво на тренировките и винаги идва с усмивка, защото иска да се представя добре. Това е положението с него. Беше трудно за него, защото не вземаше участие в мачовете. Коул обаче продължи да работи усилено. Добрите футболисти винаги са настроени позитивно, те гледат на нещата по-мащабно и разбират за какво става дума”, каза още помощникът на Кени Далглиш.