Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сподели пред английските медии, че неговите играчи са били поразени, след като са присъствали на скорошна среща организирана от ръководството на тима, с цел да бъдат информирани за инцидента от 6 февруари 1958 година – трагедията в Мюнхен, когато самолетна катастрофа отнема живота на 8 футболиста на „червените дяволи”, както и на 15 други пътника.

След два дни се навършват 50 години от трагедията, което и провокира срещата организирана от ръководството.

Наставникът на английските шампиони сподели, че е останал много доволен от реакцията на тима.

„Наскоро показахме на момчетата филм за събитията от 1958 година. По време на срещата настана гробна тишина”, каза Фърги.

„Знам, че обикновено на такъв тип образователни филми момчетата се държат като ученици – шегуват се, смеят се. Но атмосферата сега беше съвсем различна”, добави той.

„Чужденците като Нани, Андерсон и Тевес може и да не познават историята на Манчестър Юнайтед, както Гигс, Скоулс и Невил, но беше наистина фантастичен начинът, по който реагираха всички състезатели – беше изключителен момент”, каза още шотландският специалист.

С минута мълчание ще започне приятелската среща между Англия и Швейцария в сряда, с което ще бъде отбелязана 50-годишнината от трагедията.