Фенове и журналисти се обърнаха срещу членовете на футболната асоциация, след последната им издънка – Стив МакЛарън.

Главният спортен редактор в „Sun” се подигра с тях в своята колонка в днешното издание като заяви, че са прекалено стари, за да вършат работата, с която са се нагърбили:

Цяло чудо бе, че успяха да отидат на вчерашната пресконференция без помощта на инвалидна количка, проходилка или бастун.

Шест души, четири от които над 60 годишна възраст, които изглеждаха така, сякаш трябва да се притесняват само за това, какво ще правят през уикенда.

Вместо това обаче, тези господа са изправени пред наистина тежката задача да изберат нов селекционер на английския национален отбор.

След като понесоха суровата критика на футболното общество на Острова, те се наместват на своите кресла, с доста усилия, знаейки, че популярността им в момента е малко по-голяма от тази на уволнения вече МакЛарън.

Някои от тях изглеждаха по разтревожени и притеснени от другите – особено онези, които подкрепиха назначаването му преди 15 месеца, когато и отхвърлиха избора на изпълнителния директор на ФА Брайън Баруик Мартин О,Нийл.

Но кой всъщност е Баруик – 53 годишен човек, който обаче остаря с още 10 в последните 15 месеца, който когато в началото, когато зае поста си, мислеше, че знае колко ще му трудно и съответно се „събуди” в последно време.

Другото по-важно лице сред тези старци – президентът на ФА Джоф Томпсън – 62 години, човек, чието сърце е на място, но не и тяло, след като през повечето време е извън страната, и се занимава с въпроси на ФИФА.