Новата любов на Кристиано Роналдо – Альона Хейнс – бе изобличена от своя съпруг Джон Хейнс пред медиите в Англия като патологична лъжкиня. Джон разкри, че когато той самият се е запознал с украинката, тя е излизала с друг мъж и го е мамила.

50-годишният Хейнс, шеф на фирма за почистване, заяви за „Сън”: „Нямам против, ако Роналдо иска да бъде с нея, но нека преди това да научи каква е тя всъщност, преди да направи някоя глупост. Альона лъже непрекъснато.”

Джон разбрал, че съпругата му му изневерява миналия месец, от таблоидите. Той казва, че впоследствие е потърсил доказателства, и е открил съобщения, пращани на Роналдо от Альона, докато тя е лежала гола до него в леглото.

Приятели на 25-годишната хубавица твърдят, че мечтата й е да стане т.нар. WAG – нарицателно за съпруги и приятелки на футболисти.

Джон Хейнс разказва факти от времето, в което той е започнал да си пише с Альона, докато тя още живеела в Украйна. Тогава тя поддържала връзка и с 31-годишен американец от Джорджия. Дори и след като Джон и Альона вече се били запознали и били „влюбени”, тя продължила да пише романтични писма на американеца. „Альона пишеше на този мъж дори след като дойде да живее при мен в Англия. Когато разбрах, намерих номера му и му се обадих, поговорихме си добре. Той бе съкрушен, а аз незабавно я изпратих обратно в Украйна. Но след един месец, след като тя ми се извини, се съгласих отново да я приема. Какъв глупак съм бил,” казва Джон.

Ситуацията съвсем се объркала, когато Альона го излъгала, че трябва да отиде до Санкт Петербург, за да се види с майка си и втория си баща. Вместо това тя прекарала 10 дни в Киев с американския си любовник. Тя дори се съгласила да се омъжи за него и да замине за САЩ, докато Хейнс я чакал в Англия. Дори имало дата за сватбата – 2 септември 2004 година! В рая на краищата Альона го зарязала, заради Джон.

Разказът на Джон Хейнс продължава: „Важното е, че тя си е набелязала Роналдо, точно както преди това бе набелязала и нас двамата.”

Според историята, Альона и Роналдо се запознали през миналия август в ресторант. Седмица по-късно Джон открил първите от общо над 300 съобщения, разменени между двамата. Едва когато папараците изловиха двойката, Хейнс разбрал кой всъщност е любовникът на съпругата му. „Никой не трябва да се отърве след подобни лъжи и измами,” завърши Джон Хейнс.