Европейската футболна централа УЕФА ще запази промяната на правилата, която позволява на отборите да правят по пет смени на мач за предстоящия сезон, съобщава британското издание "Дейли Мейл".

Заради пандемията от коронавируса в европейските първенства беше разрешено да се правят по пет смени по време на мача вместо обичайните три. Според вестника, нововъведението ще остане в сила и за състезанията под егидата на УЕФА - Шампионската лига и Лига Европа.

В същото време се отбелязва, че решението на организацията ще постави в неравностойно положение клубовете от английската Висша лига, където вече се отказаха от петте смени.

УЕФА не позволи на националните отбори да направят повече от три замени в редовното време на мачовете от турнира Лигата на нациите.

По-рано Съветът на международните футболни асоциации (IFAB) разшири използването на правилото за пет смени за сезон 2020/2021, докато решението за внедряването на иновацията може да бъде взето самостоятелно от ръководството на всяко национално първенство.