Опорният полузащитник на Арсенал Лукас Торейра е твърдо решен да напусне клуба и да премине в Милан, пишат италианските медии. На Апенините впечатленията са, че сделка между двата клуба много скоро ще има и тя ще бъде за 2-годишен наем плюс задължение за покупка срещу 35 милиона евро.

Наскоро уругвайският национал призна, че не се чувства щастлив Лондон и има трудности с адаптацията. Халфът разкри, че неговото семейство не се чувства никак комфортно в Англия. „Скай Италия” твърди, че Торейра е използвал агент, за да предаде на „росонерите”, че той е готов да играе само там с идеята отново да работи с бившия си наставник в Сампдория Марко Джампаоло.

Първата оферта на Милан беше за наем в рамките на 2 сезона, срещу който Арсенал ще получи 5 милиона евро. В договора бе предвидена и опция за откупуване срещу 30 милиона евро. На този етап Арсенал предпочита директна продажба срещу 40 милиона евро. Сериозните финансови проблеми на Милан правят подобен сценарий невъзможен. Затова най-доброто, което „росонерите” могат да предложат, е 2-годишен наем и задължение за покупка срещу 30 милиона.