Ръководството на Милан формално даде начало на преговорите с Арсенал относно полузащитника Лукас Торейра. Първата оферта на „росонерите” е за 38 милиона евро, като тя е за 2-годишен наем и опция за откупуване.

След назначаването на Марко Джампаоло за треньор на „Сан Сиро” и коментарите на неговия бивш играч в Сампдория, че има трудности с адаптацията към живота в Лондон и Висшата лига на Англия, беше въпрос на време „росонерите” да се задействат. Преди година Арсенал плати 23 милиона евро за дребничкият футболист, който изигра някои доста добри мачове под ръководството на Унай Емери.

Преговорите между двата клуба вече са започнали, а Милан е готов да плати сума от порядъка на 5-8 милиона евро за 2-годишния наем. В неговия край тимът би искал да разполага и с опция да закупи играча срещу още 30-33 милиона евро.

Според версията на „СпортМедиясет” Арсенал е показал готовност да продължи обсъждането на подобна сделка. Лондончани обаче категорично ще се борят за това в края на наема за Милан да възникне задължение за покупка.

Евентуален проблем пред сделката може да представлява годишната заплата на Тоерейра. Той получава около 3,5 милиона евро на сезон при „артилеристите”, докато офертата на Милан към него е за 2,5 милиона. Това е максималното възнаграждение за нови играчи, което собствениците „Елиът Мениджмънт” наложиха като правило.

Докато прави селекция за новия сезон, Милан трябва да внимава изключително много за съблюдаването правилата на Финансов феърплей. В момента клубът преговаря с УЕФА за евентуална сделка, която би довела до по-малко сериозни санкции. Съществува вариант като част от нея тимът да се откаже от участието си в Лига Европа за сезон 2019/2020, като това ще му позволи да балансира по-добре финансите си.

В същото време при нужда Милан може да вкара Франк Кесие в сделката за Торейра, тъй като клубът му търси купувач за сумата от 35-40 милиона евро. Не е тайна, че котдивоарският полузащитник е голям фен на Висшата лига.