Италианският Милан ще направи всичко по силите си, за да докара полузащитникът на Арсенал Лукас Торейра на „Сан Сиро” за новия сезон. „Росонерите” дори вече са предложили 35 милиона паунда, но „артилеристите” са отклонили офертата, искайки поне 10 млн. лири отгоре.

Италианските медии твърдят, че комуникацията между двата тима продължава, а собствениците на Милан Елиът Мениджмънт вярва, че играчът ще акостира в Милано за по-разумни пари.

По всичко личи, че влечението към Торейра идва от бившия му наставник в Сампдория Марко Джампаоло, който бе назначен за треньор на седемркатния носител на Шампионската лига.

23-годишният Торейра изигра 50 мача в дебютния си сезон за Арсенал, след като акостира от Сампдория за 26 милиона паунда. Медиите в Англия потвърждават, че комфортът на Торейра в Англия не е на добро ниво, тъй като има трудности с живота, езика и климата. Неговата приятелка – Витория Репето, която е от Генуа, също не се чувства добре в Лондон.

По време на актуалните си ангажименти с Уругвай на Копа Америка 2019, Торейра заяви, че няма много неща, които да му харесват в Англия, доверявайки, че определено предпочита живота в Италия.