Шампионът Манчестър Сити обмисля януарски щурм за подписа на бранителя от Бенфика Рубен Диаш. С привличането на младия португалски талант Хосеп Гуардиола се надява да подобри представянето на отбора в отбранителния вал на терена.

Защитата на титлата за Ситине върви по особено добър начин, след като тимът допусна две загуби в първите си осем мача – от Норич Сити и от Уулвърхемптън. По този начин лидерът Ливърпул е с 24 точки, на осем пред „гражданите”. Същевременно Сити се разделиха през лятото с Венсан Компани, а Аймерик Лапорт получи тежка контузия, която го вади от терените поне до Нова година. Другата лоша вест за Гуардиола дойде малко по-късно, когато Джон Стоунс се контузи на тренировка и ще е аут до края на този месец.

При тяхната липса пък Фернандиньо играе редом до 31-годишния Николас Отаменди, който пък е неубедителен в представянето си.

Рубен Диаш има 13 мача за Португалия, а контрактът му с тима от „Естадио Да Луш” е до лятото на 2024-а година. В него има заложена клауза от 59 милиона паунда, но Бенфика може да я повиши, искайки 79 милиона лири за играча си.

Интерес към играча имаше през лятото и от градския съперник Манчестър Юнайтед, но „червените дяволи” привлякоха най-скъпия бранител във футбола Хари Магуайър.