Пеп Гуардиола заяви, че Фил Фодън е незаменим за Манчестър Сити и дори 500 млн. евро няма да са достатъчни, за да го изкушат да продаде младока.

Мениджърът на „гражданите“ сподели по-рано през април, че полузащитникът ще бъде важна част за клуба „в следващото десетилетие“ и се извини на 19-годишния играч по-рано този месец за това, че не му дава достатъчно шансове като титуляр този сезон.

Испанският специалист настоя, че Фодън е естественият заместник на ветерана Давид Силва, който ще сложи край на десетгодишния си престой на „Етихад“ след тази кампания, и остава убеден, че роденият в Стокпорт ще бъде един от най-добрите играчи на Англия години наред.

„Не възнаградихме случайно Фодън с нов договор“, сподели Гуардиола за The Sun.

„Той е единственият играч, който не може да бъде продаден при никакви обстоятелства. Нито дори за 500 млн. евро. Фил няма да ходи никъде. Фил е играч на Сити. Няма да подписваме с никой друг футболист на тази позиция. Когато Давид Силва напусне, ние знаем отлично кой ще е нашият следващ магьосник. Той израстна с нас, той е един от нас и ще бъде брилянтен – един от най-добрите в Премиършип“, завърши Пеп. /БГНЕС