Пореден футболист от Англия е на път да се присъедини към ЦСКА. Това е бранителят Чарли Оливър, който в момента е свободен агент и трябва да избере между две оферти - тази на “червените” и на словенския Браво, който е на шесто място в местното първенство.

21-годишният Оливър е продукт на академията на Манчестър Сити, но няма официален мач за първия отбор на “гражданите”. Играл е редовно за резервния отбор на английския гранд, като на два пъти е бил преотстъпван - първо на Флийтууд Таун, за който записва един мач в Лига 1 (третото ниво на английския футбол - б.р.), а няколко месеца по-късно и на дублиращия тим на Брентфорд, където изиграва 15 мача.

През миналото лято Оливър не получи предложение за нов договор от Ман Сити и беше освободен. В последните няколко месеца централният бранител, който умее де действа и като десен бек, е отказал няколко оферти. Неговото желание е да продължи кариерата си в чужбина.

ЦСКА показва сериозен интерес към английския пазар от известно време и вече привлече трима футболисти от Острова - Тони Уот, Греъм Кери и Вив Соломон-Отабор.