Ръководството на Пари Сен Жермен няма никакви намерения да „развява бялата кърпа“ в битката за Неймар с Реал Мадрид. Както е известно, „белите“ правят настойчиви опити да закупят нападателя, а по информация AS от френския гранд са пуснали своята стратегия в действие, за да задържат бразилеца.

От „Парк де Пренс“ били наясно, че с продажбата на Кристиано Роналдо от Кралския клуб в Ювентус, всички усилия на Флорентино Перес ще се концентрират в насока национала на „селесао“ да заиграе на „Бернабеу“. Именно поради тази причина Насер Ал-Келайфи и компания предприели разговори за подобряване на финансовите параметри по договора на Неймар.

След като парафира с парижани през лятото на 2017 година, пристигайки от Барселона срещу рекордните 222 милиона евро, голмайсторът сложи подписа си под заплата в размер на 37 милиона евро на сезон.

Това го превърна в един от най-добре платени играчи след Лионел Меси от Барселона. Идеята на шефовете на френския първенец била да увеличат размера на възнаграждението на Неймар, като го доближи до онези 40 милиона евро, които прибира аржентинският техничар на каталунците. 

Междувременно близки до Реал твърдят, че ако опитът на Перес да закупи Неймар се провалят, ще се прибегне до резервния план със съотборника на бившия футболист на Сантос в ПСЖ – Килиан Мбапе.

Още новини: 

Неймар не иска да замести Роналдо в Реал

В Бразилия: Реал пратил човек за преговори с бащата на Неймар

Неймар нежелан от феновете на Реал?