Новият вратар на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Буфон изрази мнение, че колегата му Неймар ще се завърне още по-мотивиран.

Както е известно, нападателят приключи участието си на Мондиала, след като съставът на Бразилия бе елиминиран от Белгия на четвъртфиналите. Сега най-скъпият футболист в света (222 милиона евро) ще се отдаде на почивка, а след полагащата му се ваканция ще се присъедини към подготовката на френския гранд.

„Мисля, че моментът е труден за Неймар. Всички футболисти сме минавали през такива неща. Това са етапи, които трябва да надмогнем. Звезда от ранга на Неймар трябва да преживее случилото се и да се завърне с още по-голямо желание“, коментира Буфон.

Помолен да даде прогноза кой има най-големи шансове да вземе Световното, при все много изненади досега на форума, стражът каза: „Франция може да триумфира. Разполага с изключителни таланти и страхотен селекционер“.

На питане дали някой му е обещал титулярно място, Буфон заяви: „Никой не ми е казвал подобно нещо. През цялата ми кариера съм правил всичко, за да си спечеля място и да съм номер 1. И сега няма да е изключение. На 40 години съм, но съм във форма. Ще тичам, докато мога и тялото ми позволява“.

ПСЖ веднага хвърли Буфон в екшъна