Зенит Санкт Петербург най-после постигна успех в офанзивата си за халфа на Рома Леандро Паредес. Днес руският гранд обяви с огромно задоволството трансфера на опорния полузащитник, който парафира за 4 години.

Тази сутрин 23-годишният играч се подложи на изключително подробни медицински тестове, които се проведоха в Рим. След това преминаването му в Санкт Петербург бе финализирано, а Рома ще прибере от сделката 23 милиона евро и евентуално още 4 милиона под формата на бонуси.

Рома търси 25 милиона евро за аржентински национал

Точно на 1 юни тази година Роберто Манчини застана начело на Зенит, който е решен на всичко, за да се реваншира след незадоволителното трето място в руското първенство през отминалата кампания. Италианският тактик съвсем резонно се обърна към Серия А в търсене на класни играчи, като има мераци да вземе още един футболист на „римските вълци” – централния защитник Костас Манолас.

Манолас хич не "бръсне" Рома и Зенит, чака Челси и Юнайтед

„Джалоросите” междувременно потриват ръце от доста изгодната сделка с Паредес. Те платиха 6 милиона евро за футболиста преди 2 години, когато го привлякоха от Бока Хуниорс. Самият играч пусна и послание в социалните мрежи за сбогом с Рома и тифозите. „Искам само само да ви поздравя и да благодаря за цялата обич, която ми оказахте през годините. Завинаги ще ви нося в сърцето си”, написа Паредес.