Ръководството на Рома ще е склонно да се раздели с полузащитника Леандро Паредес, стига някой да плати 25 милиона евро. Наскоро талантливият футболист отказа на Зенит Санкт Петербург, но Борусия Дортмунд и Ювентус все още не са се отказали.

Аржентинският национал ще навърши 23 години през следващата седмица и има договор с римляните до юни 2019 година. Той показа някои наистина бляскави представяния през миналия сезон, макар че като цяло бе по-скоро периферна фигура. Бъдещето на Паредес под ръководството на новия наставник Еузебио Ди Франческо не изглежда много сигурно, тъй като специалистът планира промяна на тактическата постройка.

Салах официално е играч на Ливърпул срещу солидна сума

„Джалоросите” най-вероятно ще се ориентират към игра в 4-3-3, а вероятното привличане на Лоренцо Пелегрини от Сасуоло означава, че Паредес може би ще бъде продаден. Зенит, където отскоро на треньорския пост застана Роберто Манчини, опита да се възползва от този факт и напираше да го вземе, както стори и с бранителя Костас Манолас. Самият Паредес обаче не е бил особено очарован от идеята да си изкарва хляба в Русия.

Рома иска "майстор-грънчар" да обуе обувките на Салах

На този фон изглежда, че Борусия Дортмунд има най-големи шансове да подпише с бившия футболист на Емполи. Ювентус доста по-трудно ще сключи сделката, тъй като Рома не желае да им продава още един свой играч след трансфера на Миралем Пянич миналото лято.