Централният защитник на Рома Костас Манолас отказа да премине в Зенит Санкт Петербург, въпреки повече от щедрата оферта, която руският тим отправи. По информация на италианските медии гъркът се надява сега Манчестър Юнайтед и Челси да се намесят, за да му предложат далеч по-голямо предизвикателство от руската Премиерлига.

Рома постави ребром въпроса пред Манолас - или Зенит, или тук

Със сигурност обаче отказът на 26-годишния играч не е бил приет добре от клубната управа. „Джалоросите” се надяваха с трансфера на Манолас плюс още една-две сделки да уравновесят бюджета си и да избегнат потенциални санкции от УЕФА заради финансовия феърплей.

Бранителят изглеждаше договорен само до преди няколко дни, като дори уточни личните си условия. В сряда той трябваше да се появи за медицински прегледи при тима от Санкт Петербург, но това така и не се случи. Впоследствие Манолас предявил нови претенции, очевидно с претекст да саботира сделката. Гръцкият национал поискал заплатата му да бъде плащана в евро, а не в рубли, както гласяло първоначалното споразумение, което той и агентите му одобрили.

Зенит придума Рома за Манолас с цяла каца пари

През последните години руската валута не може се похвали със стабилен курс, затова Манолас пожелал да бъде изключение от практиката в Зенит, за да не се окаже ощетен от движението в ставките за валутен обмен. Руснаците твърдо отказали да играят по свирката на футболиста, който пък казал, че се отказва от трансфера.

Манолас не крие желанието си да акостира във Висшата лига на Англия и смята, че с постъпката си ще накара заинтересованите Манчестър Юнайтед и Челси да действат.