Бившият полузащитник на Левски и настоящ на втородивизонния Ипсуич Таун Кевин Бру призна, че през лятото е бил на крачка от това да подпише с елитния френски Тулуза.

28-годишният халф още през май обясни, че има разрешение от Ипсуич да си търси нов отбор, тъй като не попада в плановете на мениджъра Мик Маккарти. Самият той очакваше без проблем да смени обстановката, заявявайки, че не желае повече да играе в Англия.

Отхвърлен от Левски се насити на Англия и Чемпиъншип

В паузата между сезоните обаче сделка не се получи, а контузиите на няколко от халфовете на „трактористите” доведоха до принудителното реабилитиране на Бру, който първоначално дори не бе получи номер за новия сезон. Първият му мач беше срещу Бъртън, а после той дори бе титуляр срещу Кардиф, преди отново да се появи като смяна при 3:0 над Престън Норт Енд точно преди паузата за националните отбори.

Националът на Мавриций разкри, че макар да е останал във втория ешелон на английския футбол, към него е имал много сериозен интерес. „Имаше няколко клуба, които ме искаха. Две оферти имаше от втората дивизия във Франция, но не исках да ходя там”, каза Бру.

Кевин Бру: Бях нарочен в Левски, там има расизъм

„После в последната седмица от трансферния прозорец получих предложение от Тулуза. Всичко се сведе до последния ден, но по някаква причина неща не станаха. Нямах никакво време да си уредя друг трансфер.”

„Имам договор за още година тук, но през януари отново ще има трнсферен прозорец. Ако тогава получа оферта от друг клуб и искам да замина, то смятам, че ще ме пуснат. Ако не, имам още 6 месеца тук и нещата ще си бъдат по старому. Ще работя здраво и ща правя най-доброто в името на отбора”, допълни Бру.