Бившият полузащитник на Левски Кевин Бру заяви, че има няколко оферти от Франция и други страни, върху които да мисли. Очевидно престоят на халфа във втородивизионния английски Ипсуич Таун е към своя край.

28-годишният национал на Мавриций не попада в плановете на мениджъра Мик Маккарти за новия сезон. Футболистът е получил разрешение да си търси нов отбор още в края на миналия сезон, напомнят медиите в Англия.

Бру се присъедини към Ипсуич през 2014 година, като изкара успешен пробен период в отбора. Преди началото на сезон 2017/2018, когато се уточняваха номерата на играчите, Бру не получи такъв, което бе ясна индикация за бъдещето му.

„Искам да напусна Ипсуич и да заиграя някъде другаде”, каза той в интервю за 5plus Dimanche. „Говорих с треньора Маккарти и двамата се съгласихме, че мога да си тръгна, ако получа оферта от друг отбор.”

Въпреки всичко Бру участва наравно с останалите по време на лятната подготовка за Ипсуич. Единствената цел на този ход бе да бъде в достатъчно добро физическо състояние, когато дойде моментът за трансфер. „Не се опитвам да спечеля отново доверието на треньора, все пак вече говорихме. Знаех какво да очаквам още преди да почна тренировки това лято. Целта ми е да тренирам колкото се може по-сериозно и да бъда физически готов, когато сменя клубовете. Имам оферти от Франция и чужбина. Засега изчаквам правилния избор.”

„Дори и нищо да не се случи, все още имам година по договора си с Ипсуич”, допълни Бру, който има 59 мача като титуляр и още 35 като резерва за английския тим.