Полузащитникът Марко Груич получи доста сериозни похвали от своя треньор в Херта Берлин Пал Дардай. Унгарският наставник смята, че неговият възпитаник силно напомня със стила си на германската легенда Щефан Ефенберг.

22-годишният Груич изигра 14 шампионатни мача за берлинчани, при които премина под наем от Ливърпул през август миналата година. Определено престоят в Бундеслигата се отрази ползотворно на младока, който все още чака първия си истински шанс на „Анфийлд”.

През настоящия сезон Груич има 3 гола и 1 асистенция, което е доста приличен актив за футболист, изявяващ се приоритетно като дефанзивен полузащитник. Балканецът е неизменен титуляр в последните 6 мача на Херта в Бундеслигата, като изигра пълни 90 минути във всеки от тях.

„Никога не съм разполагал с полузащитник като Марко Груич преди. За мен той е новият Щефан Ефенберг”, заяви Дардай, правейки паралел със славния германец, който има в кариерата си 3 шампионски трофея на страната и 1 отличие от Шампионската лига.

„Той също беше висок и много сигурен с топката въпреки този факт. Винаги знаеше как да успокои отбора, кога да влезе в единоборство и кога да атакува. Или се раждаш с тази способност, или не.”

Самият Груич получи възможност да коментира изказването на своя наставник. „Това са големи думи по мой адрес. Ефенберг е голямо име”, каза футболистът.