Наставникът на Реал Зинедин Зидан призна в прав текст, че съвсем умишлено не е дал нито една игрова минута на Гарет Бейл при загубата с 1:3 от Байерн Мюнхен в Интернешънъл Чемпиънс Къп. Французинът заяви, че непопадащият в плановете му уелсец е много близо до това да бъде продаден.

Бейл стартира мача в Хюстън на пейката за „белия балет”, а когато на почивката Зизу замени абсолютно цялата си единадесеторка той отново не се появи на терена. Френският специалист не се опита да бяга от въпросите по тази тема след мача.

„Бейл не игра, защото е много близо до това да си тръгне”, разкри наставникът. „Надяваме се това да се случи скоро. Така ще е най-добре за всички. Работим по това да го трансферираме в нов отбор.”

„Нямам нищо лично срещу него, но настъпва миг, когато нещата се вършат, защото трябва да бъдат свършени. Длъжен бях да взема своите решения. Имаме нужда от промяна.”

„Неговото напускане е треньорско решение, но също и на играча, който е наясно със ситуацията. Неговата ще се промени, не мога да кажа дали до 24 или 48 часа. Това би било от полза за всички”, заяви Зидан.