Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач коментира слуховете, че тимът е насочил вниманието си към привличането на Гарет Бейл от Реал Мадрид. Хърватският специалист заяви, че не може да каже дали уелсецът би се представял успешно за друг тим  извън „белия балет”.

Наскоро навършилият 29 години играч е част от „лос бланкос” вече 6 години, в които изигра 231 официални мача и се отчете с 102 попадения и 65 асистенции. В момента обаче той се явява излишен за наставника Зинедин Зидан, който много ясно показа към края на миналия сезон, че не смята да разчита на него.

На този етап Бейл не желае да си тръгва въпреки желанието на треньора, тъй като няма друг отбор с готовност да му плаща същата заплата. Байерн също попада в тази графа, но това не пречи на спекулациите по адрес на баварците да стават все по-интензивни.

„Искам германските ни колеги (визира журналистите – б.р.) да ме чуят добре. Гарет Бейл е страхотен футболист, точно като други играчи, които също са невероятни. Не мога обаче да ви кажа дали той наистина би могъл да играе някъде другаде извън Реал Мадрид, дали би бил успешен в друг тим”, настоя Ковач.

„Това е нещо, което наистина не знам и не бих могъл да пророкувам”, добави наставникът на Байерн.