Отборът на Байерн Мюнхен записа впечатляваща първа победа във втория си мач от летния приятелски турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. На стадион „Ен Ер Джи” в Хюстън, САЩ баварците на Нико Ковач надвиха Реал Мадрид с 3:1, без значение че завършиха мача в числено намален състав.

Германският колос показа сериозно желание да се реваншира за загубата 1:2 от Арсенал, с която стартира участието си. Ковач избра по-голяма част от обичайните си титуляри в стартовия състав, като единствените изключения бяха Ренато Санчес и новото попълнение Ян-Фийте Арп. Отсреща Реал Мадрид излезе във възможно най-добрия си вид, като атаката се състоеше от Еден Азар, Карим Бензема и Марко Асенсио. Зад тях халфовата линия беше изградена от Иско, Тони Кроос и Лука Модрич. Гарет Бейл така и не получи шанс за изява от Зинедин Зидан, който преди втората част замени абсолютно цялата си единадесеторка.

Байерн имаше нужда от само 15 минути игра, за да открие резултата. Футболистите на Ковач изплетоха впечатляваща комбинация с пасове от едно докосване, която позволи на Дейвид Алаба да изскочи на позиция за центриране отляво. Австриецът пусна много хитър пас към границата на вратарското поле, който остави Корентен Толисо съвсем непокрит. Първият изстрел на французина беше отразен чрез съвместните усилия на Марсело и Куртоа на голлинията, ала при добавката бившият ас на Олимпик Лион беше безпощаден – 1:0.

В 30-ата минута Куртоа заслужи аплодисменти с невероятна намеса. Тиаго Алкантара опита чудесен далечен удар, който би се превърнал в още по-красив гол, ако не бяха действията на белгийския страж. Вече в продължението на първата част Байерн имаше още един шанс след рейд на Кингсли Коман по левия фланг. Отново обаче Куртоа се оказа непреодолимо препятствие.

За второто полувреме Реал излезе в изцяло нов състав, докато Ковач се ограничи до пет смени, а в 60-ата направи още две. Именно появилите се при тези ходове Роберт Левандовски, Никлас Зюле, Серж Гнабри и Леон Горецка се оказаха хората, които решиха мача.

В рамките на 2 минути баварците успяха да реализират два гола, които до голяма степен обезвериха Реал. В 67-ата минута Зюле блесна с чудесен дълъг пас за Лева, а защитната четворка на „лос бланкос” се провали в задачата да остави поляка в засада. Той имаше трудности при овладяването на топката около точката на дузпата, но сетне успя да се обърне светкавично и да разстреля Кейлор Навас с шут в долния ляв ъгъл.

Около 120 секунди по-късно Байерн организира атака отляво, при която Леон Горецка стигна до наказателното поле и с интелигентно центриране намери Гнабри на около  8-9 метра от вратата. Играч №1 според феновете на клуба за миналия сезон овладя технично и от воле опъна мрежата за 3:0.

В последните 9 минути от редовното време Байерн игра с 10 души след директен червен картон за вратаря Свен Улрайх, който пресече обещаваща атака на Реал с фаул извън наказателното поле. Мадридчани донякъде защитиха честта си с чудесно попадение на Родриго Гояс в 85-ата минута. Новата покупка се разписа по виртуозен начин директно от пряк свободен удар, изпращайки топката под лявата сглобка.

След три дни Байерн посреща Милан за следващия си мач от турнира, докато Реал Мадрид ще се изправи срещу Арсенал.