Китайският клуб Тянджин Куанджан работи усилено по мегасделка за привличането на голмайстора на Челси Диего Коста, съобщава „Sky Sports“.

Ръководството на клуба е готово да направи испанския национал най-скъпоплатения футболист в света и да му предложи умопомрачителната заплата от 650 хиляди паунда на седмица, за да го привлече това лято.

В момента Коста взима по 150 хиляди на седмица на "Стамфорд Бридж", а договорът му със "сините" изтича през 2019-та година.

Желанието на водения от Фабио Канаваро Тиендзин е Коста да се присъедини към тима в средата на юни, когато отваря трансферния прозорец в Китай.

Диего Коста се врече в любов на Челси

Отборът в момента се намира на 5-то място в Суперлигата, но има сериозни амбиции, като в началото на година привлече Алешандре Пато от Виляреал срещу 15 милиона паунда.

Коста: Исках да играя в Челси заради Моуриньо

Интерес към Коста от Китай имаше още през януарския трансферен прозорец, като тогава футболистът влезе в конфликт с мениджъра Антонио Конте, заради желанието си да напусне Челси, но в крайна сметка той остана на "Стамфорд Бридж", за да помогне на тима в битката за титлата във Висшата лига.

Челси постави цена на Диего Коста

Тянджин потвърди, че отново ще се пробва за Диего Коста

В същото време от Челси са готови да задържат Диего Коста с нов договор

Топ 10 на несъстоялите се трансфери във Висшата лига