Януарският трансферен прозорец затвори само преди дни, но някои от трянсферите, които трябваше да се осъществят се провалиха. 

Ето и десетте несъстояли се трансфери през зимата на януари 2017 година:

10. Асмир Бегович (от Челси в Борнемут) - Бегович беше считан за един от най-добрите вратари във Висшата лига, но след преминаването си в Челси се превърна в пазач на резервната скамейка. Босненецът не успя да се пребори за титулярното място с Тибо Куртоа и със сигурност през лятото ще напусне тима.

9. Матийо Дебюши (от Арсенал в Марсилия) - След като успя да привлече Димитри Пайе от Уест Хем, Марсилия искаше да усили състава и с Дебюши, но за съжаление това се оказа не по техните сили. Венгер реши да задържи сънародника си в редиците, тъй като има определени проблеми с контузени състезатели.

8. Лукас Лейва (от Ливърпул в Интер) - Преминаването на бразилеца в миланския клуб беше почти решено, преди да се намесят два фактора, а именно желанието на Интер да привлече по-млад играч, както и решението на Клоп да задържи Лейва, след като лазаретът на Ливърпул се напълни.

7. Фабиан Делф (от Манчестър Сити в УБА и куп други тимове) - Дълбоката резерва в тима на "гражданите" беше спряган за куп трансфери в различни отбори, но в крайна сметка остана в Сити. Причната за задържането на Фабиан при "гражданите" са травмата на Гюндоган, както и проблемите с дисциплината на Фернандиньо. Това дава още време на Делф в Сити.

6. Върджил ван Дайк (от Саутхемптън в Манчестър Сити или Челси) - Оцененият на 60 милиона паунда бранител ще трябва да изчака с трансфера, след като получи сериозна контузия, която го извади от терените за известно време. 

5. Леонардо Уйоа (от Лестър в Съндърланд) - Нападател се опълчи на треньора Клаудио Раниери и коментира че не иска да играе повече за "лисиците". През лятото със сигурност ще напусне тима.

4. Муса Дембеле (от Селтик в Челси) - Челси поиска да привчеле 20-годишният френски нападател, който реализира 20 гола във всички турнири, в които "келтите" участват. Лондончани предложиха 35 милиона паунда, но шотландците поискаха с 10 повече, което временно провали сделката.

3. Андрий Ярмоленко (от Динамо Киев в Евертън) - Лидерът на Динамо Киев беше спряган за трансфер в Евертън и още поне два тима от Албиона, но така и не премина в нов клуб.

2. Джърмейн Дефоу (от Съндърланд в Уест Хем) - Аутсайдерът във Висшата лига, който ще се бори за спасението си реши да задържи нападателя си, а букмейкърите дори бяха почнали в средата на януари да приемат залози за трансфер при "чуковете" при доста ниски ставки.  

1. Диего Коста (от Челси в китайски клуб) - Нападателят, който прави фурор във Висшата лига през този сезон се скара с наставника на Челси Антонио Конте, но в крайна сметка двамата заровиха томахавките и Коста остана на "Стамфорд Бридж".