Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че преди малко повече от 12 месеца е имал предложение да се завърне начело на Борусия Дортмунд. Специалистът отначало помислил, че изпълнителният директор на „жълто-черните” и негов добър приятел Ханс-Йоаким Вацке се шегува.

Вчера един откъс от новата книга на Вацке разкри колко тежка е била за директора на „пчеличките” раздялата с Клоп през 2015 година. В доста откровен стил шефът разкри, че щом треньорът е оповестил решението си да приключи авантюрата в края на своя 7-и сезон начело, то Вацке не е успял да сдържи сълзите си.

Сега Клоп разкри, че след загубения от Реал Мадрид финал в Шампионската лига през 2018 година е имал неочаквано позвъняване от Вацке. „В един момент телефонът ми звънна, докато пътувах в самолета и Аки беше отсреща. „Юрген, ти трябва да се върнеш”, ми каза той. Аз се засмях, помислих, че се шегува”, разкри Клопо.

„Ти сериозен ли си, да не си пиян нещо? Как ти дойде тази идея, имам още години в Ливърпул.” И сега не знам колко сериозен беше той в онзи момент, но осъзнах, че той се надяваше да бъда по-благосклонен в отговора си”, добави наставникът на Ливърпул.

През миналия сезон германецът спечели първия си трофей начело на Ливърпул, като изведе тима до победа 2:0 над Тотнъм във втория си пореден финал на ШЛ с „червените”. През август пък мърсисайдци завоюваха и Суперкупата на Европа.