Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке се върна назад и заяви, че в мига, в който бившият наставник на тима Юрген Клоп е приел да води Ливърпул, на него му е станало ясно, че „жълто-черните” никога няма да имат друг такъв треньор.

В началото на този месец Клоп отпразнува своята 4-а година, откакто пое мърсисайдци. Това се случи след седем незабравими сезона в Борусия, където успя два пъти да донесе шампионската титла на Германия и веднъж игра финал в Шампионската лига. Раздялата с тактика е била толкова болезнена за Вацке, че той не е удържал сълзите си.

„Вие също го знаете: по-добре да си тръгна сега след тези 7 години”, каза Юрген”, разкри шефът на „жълто-черните” в своята нова книга „ИСТИНСКА ЛЮБОВ. Живот с БВБ”, която бива публикувана на откъси от „Билд”.

„Повече не се опитахме да променим решението му. Това обаче може би беше грешка. Може би щеше да е по-добре да бяхме сменили целия отбор, не треньора. Защото аз си знаех – никога повече нямаше да имаме такъв треньор. Когато казах „сбогом”, бликнаха истински сълзи.”

„Такива взаимоотношения, каквито имахме аз и Юрген през тези 7 години в Борусия, нямаха аналог. Най-вероятно подобна връзка никога повече няма да се случи.”

„Това е както когато децата се изнасят. Ти знаеш, че в един миг ще се случи, но все пак ти липсват.”

„Най-важното нещо в нашата връзка беше и си остава, че можехме сляпо да разчитаме един на друг. Юрген никога не ме е лъгал. Винаги е бил честен, дори в качеството си на треньор. Аз също никога не съм го лъгал.”

„Дори в най-трудните ни етапи, в сезона на раздялата, когато корабокруширахме до последното място малко преди раздялата, това си остана непроменено”, добави Вацке.