Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке разкри, че се е опитал да върне Юрген Клоп в клуба през лятото на 2018-а година.

Германският специалист спечели две титли на Бундеслигата по време на седемгодишния си престой на „Сигнал Идуна Парк“ и превърна отбора отново в европейска сила. Клоп напусна „жълто-черните“ през 2015 преди да акостира в Ливърпул няколко месеца по-късно, като миналата година стана европейски клубен шампион с "мърсисайдци".

Въпреки че Вацке искал да върне Клоп обратно в Бундеслигата, той призна, че не е бил изненадан от това, че бившият мениджър на Дортмунд не е искал да прекратява договора си с Ливърпул.

„Знаех, че Юрген ще откаже, че ще изпълни контракта си с Ливърпул“, пише Вацке в новата си книга „Истинска любов. Животът с Борусия Дортмунд.

„Юрген винаги е изпълнявал договорите си, но ако искаш ново предизвикателство и на нас ни трябваше такова, то тогава поне трябваше да го попитам дали не е възможно подобно нещо да се осъществи. Не очаквах положителен отговор като цяло, но нямаше да си простя, ако не го бях попитал в онзи момент“, завърши Вацке по темата.