Централният защитник Върджил ван Дайк от днес тренира отделно от първия тим, след като изрази желание да бъде продаден.

Холандският национал бе цел на Ливърпул по-рано през лятото, но „червените” публично оттеглиха интереса си, след като „светците” доложиха за техни нерегламентирани контакти с футболиста пред Висшата лига на Англия.

Ван Дайк пропуска първата контрола на Саутхемптън

Това обаче не приключи сагата, като повечето медии на Острова докладват, че мърсисайдци съвсем не са се отказали от 26-годишния футболист. Саутхемптън продължава да настоява, че Ван Дайк не е за продан, докато мениджърът Маурисио Пелегрино го извади от състава си, докато играчът не се поправи и не покаже предишната отдаденост.

„Момчето ни каза, че не е на разположение, понеже иска да напусне”, коментира треньорът пред Би Би Си. „Това е решението му. Аз бях длъжен да отвърна: „Ако не искаш да участваш, защото не си окей, тогава трябва да тренираш сам, докато този период отмине.”

Клоп за Ван Дайк: Ще е грешка да кажа каквото и да било

„Той вече не се готви с отбора, защото психологически не е готов на 100 процента. Трябва да работя с тези играчи, които ще дадат 100 процента в името на Саутхемптън. Лесно е за мен”, допълни Пелегрино.

„Дали той ще получи трансфера, на който се надява? Повтарям, че клубът каза „не”. Надявам се, че Върджил ще преразгледа чувството си, защото всеки футболист днес е голяма работа. Не само самият футболист, но и интересите, които стоят зад него”, каза още треньорът.

Ново развитие на сагата "Ван Дайк в Ливърпул"

Ван Дайк има още 5 години по договора си със Саутхемптън, който подписа миналото лято след трансфера си от Селтик.