Холандският защитник на Саутхемптън Върджил ван Дайк е информирал ръководството на клуба, че желае да напусне „Сейнт Мерис“, за да играе в тим, който през следващия сезон ще участва в Шампионската лига.

Това дава нови надежди на Ливърпул за привличането на футболиста, въпреки че от щаба на „червените“ официално преустановиха интереса си към Ван Дайк. Мърсисайдци бяха на косъм от сериозна санкция от Висшата лига, след като бяха установени неправомерни действия от тяхна страна в преговорите с Ван Дайк.

На Ливърпул му се размина около Ван Дайк

Наложи се от „Анфийлд“ официално да се извиняват на колегите си от Саутхемптън, с което обявиха, че се отказват от опитите си да привличат холандеца.

Развитието на трансферния пазар в Англия обаче, дава нови надежди на Ливърпул. Челси е преди подпис с Антонио Рюдигер, докато Юнайтед вече подписа с Виктор Линдельоф. При тази ситуация единствен конкурент на Ливърпул в борбата за подписа на Ван Дайк може да се окаже Манчестър Сити.

Според медиите на Острова обаче, желанието на самия холандец е той да премине на „Анфийлд“. Ван Дайк вече води разговори с мениджъра Юрген Клоп, който е успял да убеди защитника за трансфер на „Анфийлд“.