Европейската футболна централа (УЕФА) може да изигра е много лоша шефа на Пари Сен Жермен на трансферния пазар. Според информация на Le Parisien след броени дни, на 8 юни, от Централата ще кажат присъдата си относно това какви инвестиции могат да правят парижани в нови футболисти.

Именно това решение във връзка със съблюдаването на правилата за Финансовия феърплей, ще повлия на намеренията на шампионите на Лига 1. То можело да отложи амбициите им да привлекат Кристиано Роналдо от Реал Мадрид, каквито слухове се появиха, а е възможно да се стигне и до раздяла с някоя от големите им звезди – Неймар или Килиан Мбапе.

Припомняме, че ПСЖ попадна под мониторинга на УЕФА именно след закупуването на бразилеца от Барселона през лятото на 2017 година. Тогава Насер Ал-Келайфи брои колосалните 222 милиона евро на каталунците и превърна бившия играч на Сантос в най-скъпия в историята до момента. Малко след това, френският гранд се договори с Монако за Мбапе, който се очаква официално да бъде закупен това лято (180 милиона евро).

На „Парк де Пренс“ вече бяха наказвани от УЕФА по сходни причини в миналото. През 2014-а година компетентните органи наложиха ограничение на трансферния бюджет на тима от Града на любовта до 60 милиона евро.

Близки до отбора твърдят, че шефовете на ПСЖ се съмнявали сега да се стигне до толкова сурова санкция.

Още по темата: 

ПСЖ може да продаде Мбапе, за да купи нови играчи

Неймар за слуховете за Реал: Казаха се много глупости

Емери рзкри истината за ПСЖ: Там шефът е един - Неймар