Легендарният страж на Реал Мадрид Икер Касияс смята, че родният му клуб би допуснал огромна грешка, ако реши да размени Кристиано Роналдо за Неймар.

Голмайстор №1 на Реал за всички времена хвърли огромна сянка на съмнение върху бъдещето си в клуба след победата с 3:1 над Ливърпул във финала на Шампиоонската лига. Португалецът започна да говори за престоя си на „Бернабеу” в минало време и обеща специална пресконференция, на която ще разкрие абсолютно всичко.

Думите му хвърлиха в смут феновете на Реал Мадрид, а 33-годишният португалец получи много упреци за избора на момент, в който да прави подобен род изявления. По време на шампионския парад след спечелването на безпрецедентното трето поредно отличие от Шампионската лига хилядите привърженици на „белия балет” умоляваха петкратния носител на „Златната топка” да остане.

Най-горещата спекулация в момента гласи, че босът на Реал Мадрид ще направи опит да размени недоволния Кристиано за звездата на Пари Сен Жермен Неймар. Според Касияс, който не се раздели с Реал по най-добрия начин, клубът би допуснал сериозна грешка, ако поеме по този път.

„Кристиано е най-добрият съотборник, когото съм имал”, заяви настоящият играч на Порто. „Невероятно е какво постига този човек – дори сега продължава да става по-добър с всеки изминал ден.”

„Това е лудост, пък нека хората си говорят каквото искат. Той е щастлив в Мадрид. И преди се говореше много, но накрая той винаги оставаше.”

„Не мисля, че той ще напусне. Кристиано би могъл да бъде сравняван с Алфредо ди Стефано.”

„Дали бих го разменил за Неймар? Не. Не бих го разменил за който и да е друг футболист на планетата. Разбирам, че футболът се променя, но в наши дни Кристиано е Реал Мадрид.”

В същото време испанският ветеран заяви, че не би разбрал и нов трансфер на Неймар в друга посока, след като само преди година ПСЖ брои за него рекордните 222 милиона евро. „Той замени голям клуб като Баарселона за ново предизвикателство в лицето на ПСЖ. Не бих проумял защо би си тръгнал точно сега. В същото овреме разбирам, че всеки би желал да се озове в Реал Мадрид”, заяви 37-годишният Касияс.

Майката на Роналдо го насочи обратно към Юнайтед

Кристиано е тъжен, защото Реал не се съобрази с него

Рамос към Роналдо на 4 очи: Постъпката ти не беше редна

Агентът на Роналдо в Париж, реди му мегасделка с ПСЖ