Новоназначеният мениджър на Арсенал Унай Емери направи много любопитно разкритие за вече бившия си отбор Пари Сен Жермен и най-вече за суперзвездата на тима Неймар.

Неведнъж през сезона бразилецът създаваше проблеми и тровеше обстановката сред съотборниците си, а на практика Емери призна, че това е било така. Според испанския специалист Неймар е напуснал Барселона за Париж само за да бъде в ролята на лидер - нещо, което на "Камп Ноу" не бе възможно с Лео Меси.

"Знам кога съм основната отговорна личност и кога не съм", заяви Емери пред "Франс Футбол". "Това е процес, който треньорът трябва да изживее и който асимилира с времето и опита. Във всеки клуб трябва да знаеш каква е ролята ти и каква е спрямо останалите."

"Аз съм на мнение, че лидер на ПСЖ е Неймар. Или в момента става такъв. Неймар дойде в ПСЖ да бъде лидер, да мине през този процес и един ден да бъде най-добрия в света. В Манчестър Сити начело е Пеп (Гуардиола). В ПСЖ Неймар е това."

Емери си призна, че не се е чувствал комфортно с огромното влияние на Неймар. "Преди няколко месеца играч на ПСЖ ми каза, 'Мистър, тази година си променен'. Беше очевидно. Не мога да  съм същия треньор с и без Неймар. Минахме през период на адаптация с играча."

"Не беше инстинктивно, защото трябваше да се опознаем. Да тренираш Меси, Роналди или Неймар не е лесно. Те са най-добрите в света, така че има много неща. Трябва да се адаптираш към тях. Вижте Гуардиола в Сити. Той има късмет, защото няма такава огромна фигура срещу себе си."

"Има големи играчи, които са такива, когато е важно. И когато стане дума за радикални решения, Пеп ги взима. Например като се отърва от Деко, Роналдиньо или Ибрахимович, когато той имаше проблеми с Меси. Правейки го, той избягва сериозни проблеми."