Ръководството на Челси започва да губи търпение към колегите си от Рома заради проточващия се трансфер на Един Джеко и Емерсон Палмиери.

Sky Italia: Челси и Рома си стиснаха ръцете за Джеко и Емерсон

„Сините” са готови да купят двамата в комплект срещу сума от порядъка на 55-60 милиона евро, но на този етап англичаните не могат да се разберат за личните условия по договора на Джеко. Според италианските медии от Рома също са променили част от първоначалните си условия, което не е било прието добре на „Стамфорд Бридж”.

Както е ясно, зимният трансферен пазар затваря в края на месеца и шампионът на Англия не желае да чака до последния момент. Ако днес не се постигне пробив в разговорите с Рома и Джеко, то цялата операция ще пропадне, а английският тим ще се насочи към Лейвин Курзава от Пари Сен Жермен и Саломон Рондон от Уест Бромич.

Внезапен студен душ за Челси относно Джеко

Според „Медиасет Премиум” дори и Челси да е склонен да предложи договор на Джеко до юни 2020 година (каквото е желанието на босненския нападател), то заплатата му ще остане същата като тази, която той заработва в момента при Рома – 4 милиона евро годишно. 31-годишният балканец се надяваше на доста по-щедро възнаграждение и не смята да отива на „Стамфорд Бридж” при такива условия. Важно е да се отбележи, че семейството на играча също е фактор, тъй като неговите съпруга и деца са щастливи в Рим и не желаят да се местят.