Сензационният трансфер на Кристиано Роналдо в Ювентус няма по никакъв начин да повлияе върху бъдещето на друг от асовете на Реал Мадид – Гарет Бейл. Това заяви агентът на уелския национал Джонатан Барнет.

28-годишният футболист бе големият герой за „лос бланкос” във финала на Шампионската лига през май, когато влезе на смяна и отбеляза два гола – единият с феноменална задна ножица – при успеха с 3:1 над Ливърпул. И той като Кристиано Роналдо обаче веднага след мача постави оставането си при „белия балет” под съмнение.

Най-голямото недоволство на Бейл произтичаше от факта, че той загуби титулярното си място под ръководството на Зинедин Зидан. Сега обаче и треньорът, и Кристиано Роналдо напуснаха съблекалнята на Реал. Това създава предпоставки бившият ас на Тотнъм да възприеме много по-централна роля за мадридчани. Естествено, винаги остава вероятността босът на Реал Флорентино Перес да направи маркова лятна покупка, като подозрения падат  върху Неймар, Килиан Мбапе и Еден Азар.

Барнет сподели пред ESPN, че Бейл в момента разсъждава над бъдещето си, но каквото и да бъде неговото решение, то няма да зависи от раздялата между Реал и Роналдо. Все още Бейл чака за среща с шефовете на клуба, а също и новия треньор Жулен Лопетеги, за да придобие по-ясна идея за своята роля. Един от възможните проблеми пред британеца може да се окаже голямата близост между наставника и основния конкурент на бързака за място на терена – племейкъра Иско.

След като новината за трансфера на Роналдо бе потвърдена от Реал и Ювентус, Бейл трогателно се сбогува с доскорошния си съотборник чрез послание в „Туитър”.

Бейл има договор с реал до лятото на 2022 година.

Още по темата:

Бейл и Бензема започнаха подготовка с Реал Мадрид

8 играча на Реал с неясно бъдеще

Бейл отказал на Юнайтед заради Лопетеги

Ювентус посочи сделката, която стартира доминото "Роналдо"