Старши треньорът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги ще трябва да вземе решение относно бъдещето на седем футболисти, които в крайна сметка може да не останат на „Сантиаго Бернабеу“ през следващия сезон.

До началото на лятната подготовка на Реал Мадрид трябва да стане ясно дали Кико Касия ще остане част от състава на Лопетеги. Вратарят е твърда резерва на Кейлор Навас, но евентуалното привличане на нов титуляр на поста, ще означава, че Касия ще бъде махнат.

Ашраф Хакими получи шанс да дебютира за Реал Мадрид при Зинедин Зидан, но по всичко изглежда, че не влиза в плановете на Лопетеги, който вече подсили своя състава с Алваро Одриосола от Реал Сосиедад. Одриосола е пряк конкурент на Хакими. Мароканският футболист се очаква да бъде продаден на Борусия Дортмунд.

Лопетеги трябва да реши дали ще задържи в състава си Хесус Вайехо и Маркос Йоренте. Към двамата не липсват оферти.

Матео Ковачич вече обяви, че не желае да остава в Реал Мадрид, ако ще бъде резерва. Хърватският национал има предложения от отбори от Серия А, а също така и от Висшата лига.

Борха Майорал също се очаква да напусне Реал Мадрид, но последната дума е на Лопетеги.

Най-деликатна към момента е ситуацията с Гарет Бейл, който е много вероятно да остане в отбора, ако голямата звезда Кристиано Роналдо бъде продаден на Ювентус.

Карим Бензема също може да напусне „Сантиаго Бернабеу“. Към него има няколко оферти, а най-сериозният интерес е от страна на Наполи.