Реал Мадрид ще започне подготовка за новия сезон на 17 юли, а на първото занимание на тима се очаква да присъстват само девет футболисти от първия състав – Гарет Бейл, Карим Бензема, Кико Касия, Лука Зидан, Хесус Вайехо, Тео Ернандес, Маркос Йоренте, Дани Себайос и Борха Майорал.

Към първото занимание ще се включат още Раул де Томас, Винисиус Жуниор и вратарят Лунин.

Все още не е ясно бъдещето на Фабио Коентрао, Мартин Йодегаард и Феде Валверде, които през миналия сезон бяха преотстъпени. Тримата също трябва да се появят за първата тренировка на отбора. 

Първите 10 дни от подготовката на Реал Мадрид ще преминат на базата Валдебебас, след което отборът ще замине за турнето си в САЩ. 

Първата контрола на Реал Мадрид е на 1 август в Маями срещу Манчестър Юнайтед на „Хард Рой Стейдиъм“, което ще бъде и дебютът на Жулен Лопетеги на треньорския пост в испанския отбор. 

Четири дни по-късно Реал Мадрид ще се изправи срещу Ювентус в Мериленд. На 8 август съперник на „кралете“ ще бъде Рома в Ню Джърси, а на 15 август „белия балет“ ще играе срещу Атлетико Мадрид за Суперкупата на Европа в естонската столица Талин.