Трансферният гуру от Апенините Джанлука Ди Марцио заяви, че Барселона е отправил съвсем официална оферта до агентите на бранителя Бенжамен Павар. Според журналиста каталунците обсъждат възможността да привлекат световния шампион през лятото.

Името на 22-годишния играч нашумя именно покрай знаковото му участие с „петлите” на Мондиал 2018. Павар е футболист на Щутгарт вече 2,5 години, след като не успя да получи необходимото доверие в Лил.

През миналия сезон поливалентният защитник се утвърди като ключова фигура за „швабите”, а през настоящата кампания не е пропуснал и минута футбол за отбора си. Проблемът е, че Щутгарт не се представя особено убедително и за поредна година е силно замесен в битката за оцеляване. Към момента отборът е на 16-ото място с 14 точки, само на 3 пред единствените два зад него – Хановер 96 и Нюрнберг.

Според Ди Марцио Барселона действа още сега, за да изпревари конкуренти като Байерн, Наполи и Монако. Павар би представлявал страхотна инвестиция за „блаугранас” предвид способността му с еднакъв успех да играе като централен или десен краен защитник.