Независимо от класирането и резултатите на тима през предстоящата година, Барселона ще се подсили с петима играчи. Това ще се случи през настоящия трансферен прозорец, както и през летния. 

Според вестник "Ел Мундо Депортиво", наставникът Ернесто Валверде иска да поднови "кръвта" в отбора, тъй като голяма част от основните му играчи вече са на възраст от 30 и повече години. Ясно е и на кои позиции иска да се подсили. 

Със сигурност каталунците ще търсят нов вратар, защото настоящата резерва Яспер Силесен е категоричен в намерението си да напусне през лятото, за да търси повече игрово време другаде. Новият страж също ще бъде резерва на Марк-Андре Тер Стеген. 

Освен това ще се привлекат и двама защитници. Това се налага заради сигурното напускане на Томас Вермален, както и заради постоянните здравословни проблеми на Самюел Умтити. Жерар Пике също не е в най-добрата си форма. 

Плановете са още за привличането на централен полузащитник и на нападател, който да помага на Лео Меси. Колкото до халфа, очаква се това да е Адриен Рабио, който трябва постепенно да изземе ролята на Серхио Бускетс в средата на терена. Новият таран пък трябва да измести Луис Суарес, който скоро става на 32 години.