Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг коментира ситуацията със звездата на тима Кристиано Роландо и продължаващото отсъствие на португалеца от предсезонната подготовка на „червените дяволи“.

Както е известно, носителят на пет трофея „Златна топка“ така и не се появи за началото на подготовката, като бе оповестено, че това е поради „семейни причини“, но от тогава нападателят продължава да се подготвя на базата на националния тим на Португалия.

Междувременно неговият агент Жорже Мендеш продължава да му търси отбор, който има възможност да се бори за трофеи и да участва в Шампионската лига, но до момента няма успех. Редица отбори, след които Челси, Байерн Мюнхен, Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид вече се дистанцираха от възможността да вземат 37-годишния Кристиано.

„Ситуацията е същата като миналата седмица. Загрижен може би не е точната дума. Фокусиран съм върху играчите, които са тук, те се справят наистина добре и са във форма. Предпочитам да се съсредоточа върху тях и да ги развивам и смятам, че спойката между тях се получава наистина добре. Мисля, че когато видиш това си наясно, че си имаш късмет като мениджър, но и като отбор. Имаме своите оръжия, но трябва да се подобряваме ежедневно. Нямам търпение Роналдо да дойде и да го интегрираме в състава“, каза Тен Хаг.

Нидерландският специалист вече открито призова ръководството да се активизира на трансферния пазар и да привлече атакуващ футболист, който би могъл да даде повече опции в нападение за предстоящия сезон.