Нападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е готов да приеме значително намаление на заплатата си, за да напусне „Олд Трафорд“ това лято. Журналистът на „CBS“ Бен Джейкъбс твърди, че португалската звезда е готов да намали заплатата си с до 30%, за да отиде в отбор, който участва в Шампионската лига. Той е готов да се присъедини дори към Атлетико Мадрид, който е вечния съперник на бившия му клуб Реал Мадрид.

Роналдо официално поиска трансфер от Юнайтед в началото на юли, но не привлече интереса, който играч от неговия калибър би очаквал, така че намаляването на заплатата може да е трик, който да изкуши тимовете от Шампионска лига да отправят оферта за него.

Атлетико на Диего Симеоне обаче се очаква да се дистанцира от Роналдо. И въпреки че са в състояние да предложат на петкратния носител на „Златната топка“ футбол в ШЛ, трудно биха могли да плащат заплатата му. И, въпреки че, Кристиано е готов да намали с до 30% възнаграждението си, всеки заинтересован от него клуб ще трябва да му плаща по около 300 000 паунда на седмица.

Челси, Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен и Реал Мадрид вече отхвърлиха възможността да се възползват от услугите на 37-годишния Роналдо.