За първи път новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг говори директно относно трансферната политика на клуба и индиректно да се обърна към ръководството с желанието да ускори работата си на пазара. До този момент „червените дяволи“ привлякоха трима нови футболисти в лицето на Тайръл Маласия, Лисандро Мартинес и Кристиан Ериксен, но нидерландският наставник бе категоричен, че предстои дълъг сезон, в който той „ще има нужда от повече опции“.

Английските медии веднага акцентираха върху продължаващата сага с трансфера на полузащитника на Барселона Френки де Йонг, както и върху намирането на повече опции в офанзивен план, особено с неяснотата около бъдещето на Кристиано Роналдо.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Взехме Ериксен в халфовата линия, от което сме доволни. И да, наистина съм доволен от представянето в тази зона, както и в нападение. Но също така съм наясно, както вече говорихме и в Банкок и Мелбърн, че ни предстоят много мачове, Световно първенство, така че се нуждаем от повече опции. За да имаш добър отбор, се нуждаеш от добър състав, който да постигне точните резултати в края на сезона. Така че трябва да се подсилим още, за да постигнем тези резултати. Трябва да подсилим отбора още и се оглеждаме, но имаме нужда от правилните футболисти. Има причина в много мачове да се нуждаем от повече опции в нападение, това е ясно. Мисля, че е жизненоважно да попълним състава, ако искаме да постигнем успехи в предстоящия много дълга кампания. В края на седмицата се връщаме в Манчестър, където към нас ще се присъединят Ериксен и Мартинес, което все пак ще даде още опции. Вярвам, че те бързо ще се интегрират в отбора“, заяви Тен Хаг.

Нидерландецът коментира и продължаващото отсъствие на Роналдо:

„Дали съм притеснен относно това, че Роналдо още не се  върнал? Разбира се, но притеснен може би не е точната дума”.

До този момент Манчестър Юнайтед постигна три победи от три срещи в предсезонната си подготовка и отбеляза общо 11 гола в тях. В събота те ще излязат за последната си контрола на австралийска земя срещу Астън Вила от 12:45 българско време, след което се прибират в Европа.