Серхио Рамос бил наясно отдавна с цялата сага около съотборника си Кристиано Роналдо. Според Diario Gol бранителят бил в течение на това, че португалецът ще бъде трансфериран в Ювентус и до ушите му достигнало дори, че съществува тайно споразумение между петкратния носител на „Златната топка“ и „бианконерите“.

За какво всъщност става въпрос? Твърди се, че Роналдо имал таен договор с FIAT, където собственикът на италианския шампион Андреа Аниели притежава пакет акции. По силата на този контракт, футболистът щял да стане лице на марката. Това, от своя страна, щяло да привлече сериозни постъпления в автомобилната компания и щяло да повиши реномето ѝ.

Всичко това обаче се правело с идеална цел. Именно автомобилният гигант щял да спонсорира сделката за португалеца. От концерна щели да платят онези 100 и отгоре милиона евро, които искат от Кралския клуб за голямата си звезда.

Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/Getty Images

Подобна схема, която е начертал босът на „Старата госпожа“ Андреа Аниели, била възможна поради факта, че той притежавал 29% от акциите на дружествата, които формират групата на FIAT.

Така, де факто, с помощна на популярната марка, сделката за Роналдо изглеждала доста по-лесна, а направената инвестиция от FIAT сега, щяла да се възвърне в кратки срокове при все споразумението за реклама и дори ще има немалка печалба.

Все още трансферът на Роналдо в Торино не е финализиран, но по-рано италианското издание Tuttosport приветства един от най-изтъкнатите играчи в наши дни в Торино. Тиражираните слухове са, че CR7 ще парафира до 2022 година и ще получава по 30 милиона евро на сезон.

Близки до играча настояват, че именно възнаграждението е основната причина Роналдо да иска да си тръгне от Кралския клуб. В „белия балет“ той получава по 21 милиона евро, а това било крайно незадоволително за него, при все, че основният му конкурент Лионел Меси прибира по 40 милиона евро в Барселона. CR7 настоявал за увеличение пред боса на тима Флорентино Перес, но нееднократно се сблъскал с неотстъпчивостта му.

Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/Getty Images

Говори се, че Перес иска да привлече на „Сантиаго Бернабеу“ Неймар и Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен, за което му трябва солиден финансов ресурс. Именно заради това не искал да разходва средства за повишаване на заплатата на големия лидер на „лос бланкос“.

Самият Роналдо продължава да се наслаждава на ваканцията си след участието му на Мондиала в Русия с екипа на Португалия. В близките дни се очаква да има развитие по цялата сага.


Още новини: 

Роналдо отказал главозамайваща оферта от Китай

Анчелоти към Роналдо: Алегри е идеален за теб 

Модрич: Роналдо остава в Реал

Каталунската преса изпрати Роналдо