Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскяер е против това клубът да похарчи много пари за Хари Кейн, твърди „Sun“. Нападателят на Тотнъм вече сподели миналия месец, че има вариант да напусне Тотнъм в близко бъдеще. Смята се обаче, че лондончани ще искат да получат около 200 милиона паунда за капитана на Англия. Според британското издание обаче Солскяер не иска Юнайтед да хвърля „луди“ пари, за да подпише с Кейн.

От „Sun“ твърдят, че Солскяр смята, че нападателят Маркъс Рашфорд вече е също толкова добър, колкото Кейн и възнамерява да се довери на 22-годишния англичанин. Освен това Солскяер е против даването на огромна сума пари за Кейн, тъй като той вярва, че Антони Марсиал сега му предлага надеждна опция като централен нападател. 24-годишният французин е вкарал 16 гола в 34 мача през този сезон и е на път да стигне 20 гола, когато сезонът се възобнови след принудителното спиране заради пандемията от коронавируса.

Третата причина на Солскяер да не иска трансфер на Кейн е, защото той не иска да блокира прогреса на Мейсън Грийнууд. След като направи дебюта си за първия отбор преди 13 месеца, на младокът му се дава повече игрово време и през този сезон и е отбелязал 12 гола в 36 участия за „червените дяволи“.