Най-скъпият защитник в света – Хари Магуайър, смята, че Манчестър Юнайтед трябва да се бори за титлата в Англия, а не за място в Топ 4, което би осигурило място на тима в Шампионската лига. Англичанинът, който подсили Юнайтед от Лестър за 80 милиона паунда през лятото, стана капитан на клуба през януари след напускането на Ашли Йънг.

Getty Images
37 снимки

Премиър лийг е спрян поради кризата с коронавирус, а тимът на Оле Гунар Солскяер е пети в класирането, на три точки от Топ 4, но на 37 точки пасив от лидера Ливърпул. През миналия сезон „червените дяволи” останаха на 32 точки зад все още актуалния шампион Манчестър Сити.

Магуайър говори ексклузивно за Sky Sports за Гари Невил и Джоф Шрийвс, като в интервюто сподели амбициите си с клуба от „Олд Трафорд”. „Мисля, че се вижда от старта на сезона, че играем все по-отборно. Вижда се в какво направление се движим и къде искаме да стигнем. Когато първо дойдох в Юнайтед, Оле ми каза как иска да изгради отбора си и къде да бъдем. Мисля, че досега се движим добре”, сподели Магуайър.

Хари Магуайър

източник: Gulliver/GettyImages

„Не ме разбирайте погрешно, има много аспекти, в които трябва да се подобрим и да стигнем върха, където искаме. Не искаме да се борим просто за места в Шампионската лига, а за титли и купи. Има много места за подобрение, но сме на правилния път и може и да стигнем там”, допълни №5 в клуба.

От загубата с 0:2 от Бърнли през януари, Юнайтед има девет „сухи мрежи” от 11 мача, като в тях са спечелени осем и три са свършили наравно. „Ако погледнем отбора пред сухите мрежи как се защитаваше, то ние бяхме един от най-слабите отбори при статични положения. Ако не можеш да се защитаваш и не вкарваш голове, няма как да постигнеш нещо сериозно. Четворката ни е нова. Люл Шоу играе много добре, а Аарън, аз и Линдельоф също. Ерик Баи се включва добре след травмата и натиска за своето място, което спомага на другите да се подобрим. Учим се от предходния мач – това е”, акцентира още Хари Магуайър.

24 снимки
Друго подобрение в отбора е в средата на халфовата линия, след като клубът закупи Бруно Фернандеш през зимата, а португалецът стана играч на месец февруари. „Бруно играе фантастично, откакто пристигна. Тренира здрав, голям лидер е и иска победи – всичко иска да спечели. Той ни дава повече разнообразие в средата, нещо, което феновете на Юнайтед и ти Гари Невил казвате, че ви липсва в последните години”, с усмивка допълни бранителят.