Италианският търговски съюз анонсира, че всички служители от производствения завод на автомобилната компания „Фиат” ще излязат в стачка заради трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус срещу сумата от 105 милиона евро.

Причината за тяхната стъпка е твърдото убеждение, че чудовищната заплата на петкратния носител на „Златната топка” – по непотвърдени данни 30 милиона евро годишно – ще бъде покрита чрез спонсорство от „Ексор”, компанията-собственик на „Фиат”.

Еуфория ли? Служителите във Fiat бесни от сделката за Роналдо

„Не е приемливо работниците да продължат да правят огромни икономически жертви, докато компанията харчи стотици милиони евро за покупката на футболист”, гласи изявлението.

Връзката между Ювентус и „Фиат” е фамилия Аниели, която хем е собственик на клуба, хем и един от големите акционери в автомобилния концерн.

„Повтаря ни се, че времената са трудни, че трябва да се задоволим със социалните помощи, докато чакаме старта на производството на новите модели, които обаче така и не идват. А докато служителите и техните семейства затягат още и още коланите, компанията решава да инвестира купища пари за привличането на един-едниствен човешки ресурс!”

„Това справедливо ли е? Нормално е за един човек да печели милиони, докато хиляди семейства не могат да изкарат дори до средата на месеца!”

„Всички работим за един и същ собственик, но такава разлика в отношението няма не бива да бъде преглъщана. Работниците на „Фиат” натрупаха цяло състояние на компанията, което да стигне за поне три поколения, но в замяна получиха един живот, съставен от мизерия.”

„Компанията трябва да инвестира в нови автомобилни моодели, които да гарантират бъдещето на хиляди хора, вместо да прави неприлично богат само един човек.”

„Това трябва да бъде целта – една компания трябва да поставя интересите на своите служители на първо място. Ако не е така, то е защото там предпочитат света на футбола, забавленията и всичко останало.”

„По причините, описани по-горе, Синдикалният съюз на заводите обявява стачка в Мелфи от 22 часа в неделя, 15-и юни, до 18 часа във вторник, 17-и юли”, завършва посланието.

Още по темата:

Саки едничък назова пред Юве големия минус при Роналдо

Юве посочи сделката, която павира пътя на Роналдо

Акциите на Ювентус полудяха